Merhabalar ; söz verdiğim gibi sopalı at tarifini paylaşmaya geldim. Umarım severek örersiniz. Benimle de paylaşırsanız çok ama çok mutlu olurum. 🙂 Küçük bir rica da bulunmak istiyorum. ördüğünüz de etiket yapmayı unutmazsanız sevinirim. 🙂

-Malzemeler:

  • Kahve rengi iplik       *Sütlü kahve renginde iplik         *Koyu kahve rengi iplik

*Kırmızı iplik         *Lacivert iplik        *16mm göz      *Tığ     * Dikiş ipi

*Elyaf      *Çocuk boyuna göre uzun çubuk

NOT: Ben kalın oklava kullandım. Gayet kolay bulabileceğiniz bir parça kalın olmasına dikkat edin. Oğlum 2 yaşında olduğu için oklava boyutu bize tam uygun oldu.

 

  • Ağız (sütlü kahve ile)

1: sihirli halka 6

2: Her ilmekte artırma (12)

3: 1 sık iğne 1 artırma *6 kez tekrarlıyoruz (18)

4: 2 sık iğne 1 artırma *6 kez tekrarlıyoruz (24)

5: 3 sık iğne 1 artırma *6 kez tekrarlıyoruz (30)

6: 4 sık iğne 1 artırma *6 kez tekrarlıyoruz (36)

7: 5 sık iğne 1 artırma *6 kez tekrarlıyoruz (42)

8: 6 sık iğne 1 artırma *6 kez tekrarlıyoruz (48)

9: 7 sık iğne 1 artırma *6 kez tekrarlıyoruz (54)

10: 8 sık iğne 1 artırma *6 kez tekrarlıyoruz (60)

11 – 21: Sıralar boyunca sadece sık iğne dolanıyoruz. (60)

22: 8 sık iğne 1 eksiltme *6 kez tekrarlıyoruz (54)

23: 7 sık iğne 1 eksiltme *6 kez tekrarlıyoruz (48)

24: 6 sık iğne 1 eksiltme *6 kez tekrarlıyoruz (42)

25: 5 sık iğne 1 eksiltme *6 kez tekrarlıyoruz (36)

*İplik değiştirip kahverengi ip ile devam ediyoruz.

26: Sıra boyunca sık iğne dolanıyoruz. (36)

27: 5 sık iğne 1 artırma *6 kez tekrarlıyoruz (42)

28: 6 sık iğne 1 artırma *6 kez tekrarlıyoruz (48)

29: 7 sık iğne 1 artırma *6 kez tekrarlıyoruz (54)

30: 8 sık iğne 1 artırma *6 kez tekrarlıyoruz (60)

31: 9 sık iğne 1 artırma *6 kez tekrarlıyoruz (66)

32: 10 sık iğne 1 artırma *6 kez tekrarlıyoruz (72)

33 – 48: Sıra boyunca sık iğne dolanıyoruz (72)

Burun kısmına elyaf dolduruyoruz. 42 – 43 sıra arasına 25 delik arayla gözlerimizi takıyoruz.

49: 10 sık iğne 1 eksiltme *6 kez tekrarlıyoruz (66)

50: 9 sık iğne 1 eksiltme *6 kez tekrarlıyoruz (60)

51: 8 sık iğne 1 eksiltme *6 kez tekrarlıyoruz (54)

52: 7 sık iğne 1 eksiltme *6 kez tekrarlıyoruz (48)

53: 6 sık iğne 1 eksiltme *6 kez tekrarlıyoruz (42)

54: 5 sık iğne 1 eksiltme *6 kez tekrarlıyoruz (36)

55: 4 sık iğne 1 eksiltme *6 kez tekrarlıyoruz (30)

56: 3 sık iğne 1 eksiltme *6 kez tekrarlıyoruz (24)

doldurmaya başlayabiliriz burada

57: 2 sık iğne 1 eksiltme *6 kez tekrarlıyoruz (18)

58: 1 sık iğne 1 eksiltme *6 kez tekrarlıyoruz (12)

59: Sadece eksiltme yapıyoruz (6)

  • Kulaklar

1: Sihirli halka 6

2: Sadece artırma yapıyoruz (12)

3 – 4: Sıralar boyunca sık iğne dolanıyoruz. (12)

5: 1 sık iğne 1 artırma *6 kez tekrarlıyoruz (18)

6 – 7: Sıralar boyunca sık iğne dolanıyoruz (18)

8: 2 sık iğne 1 artırma *6 kez tekrarlıyoruz (24)

9 – 10: Sıralar boyunca sık iğne dolanıyoruz (24)

11: 2 sık iğne 1 eksiltme *6 kez tekrarlıyoruz (18)

12 – 13: Sıralar boyunca sık iğne dolanıyoruz (18)

14: 1 sık iğne 1 eksiltme *6 kez tekrarlıyoruz (12)

15 – 16: Sıralar boyunca sık iğne dolanıyoruz (12)

  • Yele

1: 41 zincir çekiyoruz, üzerine 40 sık iğne dolanıyoruz. İpi koparmadan 41 zincir çekip,40 sık iğne dolanıyoruz. Bu işlemi ne kadar sıklıkta at yelesi yapmak isterseniz tekrarlayabilirsiniz. Ben 16 adet yaptım.

  • Yele Kahkülü

21 zincir çekip üzerine 20 sık iğne dolanıyoruz. Yine yeledeki işlemi tekrarlayıp 10 adet saç yapıyoruz.Daha sık yele yapmak isterseniz sayıyı fazlalaştıra bilirsiniz.

  • Alın detayı

21 zincir çekip üzerine 11 tekli trabzan, 4 ikili tarbzan, 5 3lü trabzan, aynı deliğe 3lü artırma, 5 3lü trabzan, 4 ikili trabzan, 11 tekli trabzan bitiriyoruz.

  • Dil

10 zincir çekip, 2 incir atlayarak zincir üzerine 3 tane 3’lü trabzan,, 2 tane 2’li trabzan, 2 tane tekli trabzan, son ilmeğe aynı anda 3’lü artırma ile 3 sıkiğne, 2 tane tekli trabzan, 2tane 2’li trabzan, 3 tane 3.2lü trabzan, 3 zincir çekip en ortaya sabitliyoruz. Uzunca bir ip bırakıyoruz dikmek için.

işleyerek eğri bir ağız çizgisi yapıp, dili o kısma dikiyoruz.

  • Burun

Burun yerlerini belirleyip, tığ ile üzerinden örüyoruz. 6 sık iğne yapıp hilal seklinde almaya özen gösteriyoruz. Resimler yardımcı olacaktır.:)

  • Tasma burun kısmı

1: 6 zincir çekip

2: 4 tane 2’li trabzan, 2 zincir çek dön,

3 – 24: 4 tane 2’li trabzan

  • Tasma arka kısım

1: 6 zincir çekip

2: 4 tane 2’li trabzan, 2 zincir çek dön,

3 – 30: 4 tane 2’li trabzan

resimdeki gibi dikiyoruz.

-Sap kısmı

benim elimdeki oklava kalınlığına göre 16 zincir çektim.Üzerine,

1: 16 sık iğne

2 – 10: sıralar boyunca tekrar yapıyoruz (16)

11: 7 sık iğne 1 artırma iki kez teyrarliyoruz. (18)

12: 2 sık iğne 1 artırma *6 kez tekrarlıyoruz (24)

13: 3 sık iğne 1 artırma *6 kez tekrarlıyoruz (30)

14: 4 sık iğne 1 artırma *6 kez tekrarlıyoruz (36)

Yerini belirleyip parçayı dikiyoruz, dikerken dikkat etmemiz gereken tek nokta artırdığımız kısım kafaya gelecek şekilde dikerken geniş kısmın içerisinden de iğneyi geçiriyoruz ki sabit kalsın sopa yerinden oynamasın. Yoksa sağa sola oynayıp kafa eğri durabilir.

Sopayı geçirip, alt kısma yapıştırıcı sürüp ördüğümüz parçayı aşağı doğru çekiyoruz. Hem sıkıca yapışsın hem de yapıştırıcının tamamen içer de kalmasını sağlıyoruz. Böylece kafa da sabit kalıyor, gerginlik olsun ki sert dayanıklı kalsın.

Keyifle Örün. 🙂 Takıldığınız yerde sorabilirsiniz. Ördüğünüz atları benimle de paylaşıp etiketlerseniz sevinirim 🙂 #amigurumicennetiileörüyoruz etiketi yada #amigurumicenneti ile etiket yapabilirsiniz.

 

 

Bunu Paylaş!

12 YORUMLAR

  1. Amigurumiyi ilk gördüğümde çok zor göründüğü için pek ısınamamıştım. Ama artık, kalıcıdır olduğundan ve kolay kolay yıpranmadığından çocuklar için çok kullanışlı olduğunu düşünüyorum. Özellikle oyuncakların yapımında pek çok zararlı madde kullanıldığını göz önünde bulundurursak, amigurumi çok daha sağlıklı.

    • tabiki yıkama özelliğiyle birlikte daha da kullanışlı oluyor. ören o kadar çoğaldı kı suan her cocuğun bır tane orgu oyuncagı vardır. 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz