Merhabalar. yine bir tarif paylaşımı ile geldim. Genellikle benim oyuncakların çoğu yeğenlerime gitmiştir. Şanslı çocuklar. Öyle ki artık kendiler beni oyuncak fabrikası gibi görmeye başladılar. Ben halimden gayet memnunum, onlar için yaptıkça mutlu oluyorum…

Caillou bebeğini kız kardeşimin çocuğu istedi. Özellikle teyzem yapsın ondan istiyorum deyince emir büyük yerden geldi. Örmek farz oldu. Kendisi şuan paketlendi Kanada’ya yola çıktı bile. İyi günlerde oynasın kuzum… 🙂

Gelelim bir tarifimize ; aslında basit hatlara sahip olduğu için ayrıntılı resim çekmedim.O yüzden parçalardan anlaşılmayan bir şey olmayacaktır.

Biraz renkli bir karakter her rengi içeriyor. renklerle oynamak size kalmış o yüzden ben kendi ördüğüm renkler üzerinden gideceğim, siz değiştirebilirsiniz.

Özellikle Caillou olması şart değil erkek çocuğu olarak da örebilirsiniz.

Terimler. :

x: sık iğne     -v: artırma      -^ :eksiltme    -T: ikili trabzan     -blo: arka ilmek     -flo:ön ilmek

Ayak kısmından başlıyoruz.

AYAKLAR :

Sarı iplik ile
8 zincir
1: 6x, w, 5x,v (16)
2: v,5x, (1v)*3, 5x, (1v)*2 (22)
3: 1x1v, 5x, (1x1v)*3, 5x, (1x1v)*2 (28)
4: 2x1v, 5x, (1x1v)*3, 5x, (2x1v)*2 (34)
5 – 7: tekrar tur (34)
8:10x, 6^, 12x (28)
9: 7x, 6^, 9x (22)
10: 6x, 4^, 8x (18)
11 – 15: tekrar tur (18)

 

Ten rengi ile devam ediyoruz.

16: blo ile örüyoruz (18)
17 – 30 tekrar tur (18)

blo yaptığımız yerdeki ilmeğe sarı iplik takarak flo örmeye başlıyoruz ve çorap detayı için 3 sıra 18 sık iğne dolanıyoruz.

Gövde kısmına geçiyoruz burada ayakları birleştireceğimiz sırada araya 6 zincir çekiyoruz. 48 ilmek elde etmiş oluyoruz.
31 – 50: tekrar tur (48)
51: (6×1^)*6 (42)
52: (5×1^)*6 (36)
53: (4×1^)*6 (30)
54: (3×1^)*6 (24)
55: (2z1^)*6 (18)
56: tekrar tur (18)

KAFA

ten rengi ile devam
1: shirli halka 6
2: (1v)*6 (12)
3: (1x1v)*6 (18)
4: (2x1v)*6 (24)
5: (3x1v.9*6 (30)
6: (4x1v)*6 (36)
7: (5x1v)*6 (42)
8: (6x1v)*6 (48)
9: (7x1v)*6 (54)
10: (8x1v)*6 (60)
11: (9x1v)*6 (66)
12- 27: tekrar tur (66)
28: (9×1^)*6 (60)
29: (8×1^)*6 (54)
30: (7×1^)*6 (48)
31: (6×1^)*6 (42)
32: (5×1^)*6 (36)
33: (4×1^)*6 (30)
34: (3×1^)*6 (24)
35: (2×1^)*6 (18)

KULAK İÇİN: resimdeki gibi kulak yerini belirleyip ilmek takarak yapıyoruz. Bir nevi “C” harfi yapıyoruz.

KOL :
1: sihirli halka 6
2: (1v)*6  (12)
3: (1x1v)*6 (18)
4: tekrar tur (18)
5: İlk ilmege parmak için fıstık yada pıtırcık yapıyoruz, 17x (18)
6: tekrar tur (18)
7: (1×1^)*6 (12)
8 – 24: tekrar tur (12)

AYAKKABI :

8 zincir
1: 6x, w, 5x,v (16)
2: v,5x, (1v)*3, 5x, (1v)*2 (22)
3: 1x1v, 5x, (1x1v)*3, 5x, (1x1v)*2 (28)
4: 2x1v, 5x, (1x1v)*3, 5x, (x1v)*2 (34)
5: bir sıra tekli trabzan dolanıyoruz (34)
6 – 8: tekrar tur (34)
9:10x, 6^, 12x (28)
10: 7x, 6^, 9x (22)

Ayakkabıyı sıkı örmüyoruz yoksa giydirmesi zor olabiliyor. Gayet gevşek tutuyoruz elimizi. Eğer yine sıkı olursa bir sıra fazla artırın eksiltme kısmının sayıları değişecektir. Kendinize göre ayarlamanız gerekecektir.

AYAKKABI ÜSTÜ :Mavi ip ile ; 8 zincir çekip üzerine sık iğne dolanıyoruz ( 6x, w, 5x, 2v )

PANTOLON :
Mavi iplik ile
48 zincir çekiyoruz. halka yapıp üzerine trabzan dolanacağız.
1 – 4: her sırada ikili trabzan dolanıyoruz (48T)
tam ortadan bacak kısmını ayırıyoruz. 24 ilmek olmuş oluyor bacak için.
5 – 8: 24 ikili trabzan dolanıyoruz (24T)
Pantolonu bel kısmından dikebilirsiniz.
TİŞORT :
Sarı iplik ile
30 zincir çekip halka yapıyoruz.
1: 30T
2: (4 tranzan, 1 artırma)*6 (36T)
3: (5 trabzan, 1 artırma)*6 (42T)
4: (6 trabzan, 1 artırma)*6 (48T)
5: (7 trabzan, 1 artırma)*6 (54T)
6 – 10: tekrar tur 54TKOL KISMI :18 zincir çekiyoruz. Burada zincirleri sıkı çekmiyoruz yoksa daralma yapar gayet gevşek ilmek ayarında olması lazım. Halka yapıyoruz.1 – 2 : iki sıra trabzan dolanıyoruz 18T
3: (1 trabzan, 1 eksiltme)*6 (12T)
4: tekrar tur 12T~ kolu içinden geçirip kolla birlikte 6 sık iğne yapıp öyle de dikebilirsiniz. Ben bu teknik ile yaptım. Zorlanıyorsanız diğer verdiğim örnekleri kullanabilirsiniz.

~ Yada 3. Sırada kol detayı için zincir çekip boşluk bırakabilirsiniz.

Ben kolda farklı bir yöntem denediğim için ayrı bir yöntem tercih ettim.  İşte bu kadar sormak istediğiniz bir şey olursa yazabilirsiniz.

Yaka kısmı için ; kırmızı iplikle boyun kısmına ayarlayarak zincir çekin. Biraz uzun olacak tam halka yapmıyoruz. Üzerine trabzan dolanıp dikiyoruz.

Kel bir bebek olduğundan saç ile uğraşma derdi yok. O yönden rahatsınız.:)

Kolay gelsin hepinize İnşallah beğenerek örersiniz.

Bunu Paylaş!

1 Yorum

  1. Bence ilgi görüyor ama benim gibi trabzan ,ön ilmek,arka ilmek ne demek nasıl yapılır bilmeyen çok, o yüzden bakmakla yetiniyoruz.Hele de benim gibi okuyarak değilde ancak görerek ve deneyerek öğrenebilenler için sanki fransızca yazılmış gibi gibi geliyor öğretmeye çalıştığınız.Emeğinize ve ellerinize sağlık.

  2. Merhabalar çok güzel olmuş Ellerinize sağlık ama ben malesef yapamam 😊dışarıya yapıyormusunuz fiyatı nedir yakında erkek torunum olucak, da çok beğendim bu erkek bebeği 😊

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz